به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان یزد، احکام ثبتی 19 اثر تاریخی استان یزد که در هفنمين و هشتمين نشست اجلاس شورای عالی سیاستگذاری ثبت آثار تاریخی کشور كه در شهریور و بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، ازسوي دفتر ثبت آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی صادر و به استان يزد ابلاغ گردید.
مديركل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: ثبت بنا ها در فهرست آثار ملي نشانه حفظ و پاسداشت اين ميراث كهن است كه هر بنا به تنهايي شناسنامه اي براي فرد فرد ايراني است و اين هويت ميراثي است كه نسل به نسل منتقل ميگردد و بايد فرهنگ سازي لازم صورت بگيرد تا همه مردم خود را در نگهداري اين بناها موظف بدانند.
بهرام رضايي ضمن بيان احكام ثبتي مجموعه شاه گشتاسبی، کارخانه سعادت نساجان، گذر مازاری ها در شهر يزد و مجموعه مک شور، حوض محمد قاسم و رباط چاه گنبد درشهرستان طبس، قلعه دهشیر ، مسجد کوچک فیض آباد، حسینیه سرده در شهرستان تفت و به خانه هاي تاريخي در اين فهرست هم چون:خانه هاي آیت الله فقیه خراسانی، مقدسی بروجردی، گرامی، نادب، فعالی، نکویی، ابریشمی، حسینی، عطارزاده، فرخی یزدی، خانه باغ اصفهانیان در يزد و خانه نصیر اردکان اشاره كرد. وي در ادامه افزود : این آثار که قدمت آن مربوط به دوره های قاجاریه ، صفویه و پهلوی است در شهرستانهای طبس ، اردکان، تفت و یزد قرار دارد.
در استان یزد تاکنون یکهزار و 499 اثر غیرمنقول استان به ثبت آثار ملی رسیده و با آثاری که به ثبت رسیدهاند، در مجموع آثار غیرمنقول به ثبت رسیده استان به هزار و 506 مورد افزایش یافت.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025